Kia predstavila novi K5 model za Severnu Ameriku

Kia je konačno otkrila novu limuzinu srednje veličine za severnoameričko tržište kao zamenu za Optima model, pri čemu će novi automobil imati mnogo moćnije vizuelno prisustvo zahvaljujući novom dizajnerskom pristupu.

Počevši od haube, K5 će se nuditi veliki asortimanom benzinskih motora Smartstream. U Severnoj Americi i Južnoj Koreji postojaće turbo 1.6-litarski četvorocilindrični motor koji proizvodi 178 KS obrtnog momenta.

Na određenim tržištima Kia nudi dva 2.0-litarska motora, uključujući jedan sa direktnim ubrizgavanjem koji razvija 150 KS  Drugi 2,0-litarski motor ima unapređene i pojačane ventle. Biće dostupan i veći 2,5-litarski GDi motor koji je procenjen na 191 KS.

Što se tiče izgleda, K5 ima sportski eksterijer koji su razvili dizajneri u Severnoj Americi, Evropi i Južnoj Koreji. Prednji kraj je znatno agresivniji jer sadrži rešetku koja se proteže gotovo čitavom širinom vozila. Poseduje i nove LED prednje farove koji imaju dnevna svetla i koji čine da auto izlgeda modernije i futursitički.

Sportski dizajn se nastavlja dalje unazad jer K5 ima dugačko vetrobransko staklo, kosi krov i "oštru" zadnjicu. Nazad ima dvostruki izduvni sistem, sportski zadnji branik i integrisani spojler. Model takođe poseduje pozadinsku LED svetlosnu traku i asortiman točkova u veličinama od 16 do 18 inča.

V.P.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2021. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group