Kia predstavila električni krosover budućnosti

Nadolazeći električni Kia model najavljen je na Sajmu automobila u Ženevi 2019. godine, a sada je napokon i predstavljen.

Kija nije iznela mnogo informacija, ali je navela da će Kia CV, kako se trenutno naziva, brzinu od  0-100 km / h za postizati manje od 3 sekunde i da će vreme punjenja baterije biti ispod 20 minuta, dok će domet sa jednim punjenjem biti oko 500 km.

Crossover sa nultom emisijom, koji će iskoristiti partnerstvo sa Rimac-om, zasnivaće se na modularnoj E-GMP platformi, koja je razvijena da pripremi ratličite modele iz različitih segmenata i imaće 800-voltni sistem punjenja koji se nalazi u u Porsche Taycan modelu.

Izdužena zadnja, zakošena linija krova, zajedno sa posebnom interpretacijom rešetke  i nekoliko drugih karakteristika očekuje se da će se preneti u proizvodni model.

S obzirom da će se lansirati negde 2021. godine, električni krosover bi uskoro trebalo da uđe u fazu testiranja, pa ćemo imati više informacija o njemu.

Foto:Carascoops

V.P.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2020. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group