Kia Niro - Optima i Sedona dobijaju pogon na svim točkovima

Više slika

Više slika

Kompanija Kia će implementirati pogon na svim točkovima u modele Optima, Sedona i Niro, sudeći prema njenom strateškom planeru i predsedniku...

Razgovarajući sa medijima tokom njujorškog sajma automobila, Ort Hendrik je izjavio kao južnokorejski proizvođač aktivno proučava sve opcije pogona na obe osovine pomenutih modela.

„Mi aktivno proučavamo svoje opcije pogona u slučaju Sedona i Optima modela. Mi posmatramo sve, a jedna od glavnih stavki mog posla jeste pregled svega što drugi rade. Ukoliko primetimo da se neko kreće u tom pravcu, mi moramo nazad na nacrtnu tablu i pokušavamo da shvatimo da li sve to ima smisla. Tražimo prilike, istražujemo interesovanja kupaca i tržišta“, izjavio je direktor.

Dodavanje sistema pogona na svim točkovima, ućiniće odvajanje zadnjeg diferencijala ovih vozila veoma teškim. Umesto toga, Sedona i Optima modeli sa pogonom na svakom uglu moraće da dobiju potpuno nove platforme, što znači da sistemi neće ugledati svetlost dana u trenutnim generacijama.

„Ova platforma, kada je reč o Sedona modelima, jednostavno mora biti redefinisana. Sve bi trebalo da bude potpuno promenjeno ispod automobila, stoga će predstavljati stvar sledeće generacije, iz razloga što plan šasije i zadnje vešanje idu u razvojnu fazu ponovo, što je glavna stavka i biće kompletno redizajnirani“, potvrdio je Hedrik.

Kada se radi o mogućim opcijama pogona na svim točkovima hibritnog modela Kia Niro, Hedrik je izjavio da njegov brend radi na tome.

„Planovi za ovaj model se i dalje zasnivaju samo na proučavanju. Od njegovog lansiranja nije prošlo previše, a linija se generalno i dalje nalazi u razvoju. Zapravo, naš generalni direktor je nedavno bio u centru i dao je zeleno svetlo, prihvativši naš zahtev. Za sada mogu samo da vam kažem, da se na tome radi. Ništa zvanično ne mogu da objavim iako je to nešto što bih najviše želeo.“

Uprkos što je Niro krosover, Kia se protivila lansiranju ovog modela sa pogonom na svim točkovima, iz razloga što je želela nešto drugačije, dok veza između CUV vozila i ovog sitema i dalje nije bila prisutna.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group