Kia K9 - Kopija ili slučajnost

Kia je danas pokazala prve zvanične fotografije svoje nove prestižne limuzine, čija prodaja uskoro počinje na domaćem tržištu.

K9 je prva Kijina limuzina sa pogonom na zadnje točkove. K9 je nastavak ‘K’ serije putničkih vozila, koju još čine limuzine K5 (Optima izvanKoreje) i K7 (Cadenza). Slovo ‘K’ ne predstavlja samo Koreju, nego i grčku reč ‘Kratos’(moćan, dominantan, vladar) i englesku reč ‘Kinetic’ (aktivan, dinamičan).

Prva stvar koju smo mi primetili kod modela K9 jeste neverovatna sličnost sa BMW-ovom serijom 7, iz tog razloga smo postavili i slike serije 7 da mozete uoprediti ove modele. Takodje smo primetili da je Kia pozajmila mnoge stilske detalje od serije 7. Sve ovo ne znači da K9 ne izgleda lepo, bas suprotno, izgleda veoma futuristički i privlačno. Ne bi nas iznenadilo da mnogi kažu da je K9 lepši od serije 7.

K9 nudi izgled ‘high-tech’ luksuzne limuzine sa futurističkom i prepoznatljivom harizmom. Kijina nova uzdanica je nastavak Kijinog razvoja dizajna sa karakterističnom kućnom maskom motora, drskim LED farovima u stilu ‘high-tech’ luksuznih vozila i sa nekoliko klasičnih crta na velikom poklopcu motora. Gledajući prednji deo K9 nesumnjivo pokazuje svoj moćan karakter. Bočni izgled nudi jednostavnu i elegantnu ,ali dovoljno prepoznatljivu liniju, dok zadnji deo karakterišu LED svetla, hromirana ukrasna letva i dve izduvne cevi koje su integrisane u braniku.

Kia nije objavila informacije o paleti motora koja bi se mogla naći u ponudi modela K9. Pretpostavljamo da će se u ponudi naci 3.8-litarski V6, 4.6-litarski i 5.0 -litarski V8 agregat iz razloga što model K9 deli platformu sa Hyundai-jevim modelom Genesis.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group