Kia EV6 GT je izuzetno moćan automobil ali kao i svi električni modeli ima jedan veliki problem

Novi Kia EV6 GT model stigao je na naslovne strane širom sveta zbog svojih moćnih performansi, ali kako se ispostavilo, za razliku od modela sa motorima unutrašnjeg sagorevanja, električni automobili zapravo usporavaju kako se njihove baterije prazne...

Razgovarajući sa medijima, portparol kompanije Kia, izjavio je da je EV6 GT sposoban da dostigne stotku iz mesta za navedene 3,4 sekunde samo kada je baterija napunjena preko sedamdeset posto, dok ispod ovoga performanse automobila polako degradiraju baš kao i kod svakog drugog električnog modela.

Međutim, Kia ipak navodi da će ispod ovog nivoa napunjenosti, njen novi model i dalje dati sve od sebe, ali ubrzanje neće biti toliko dobro kao onda kada je u potpunosti napunjen. Iako EV6 GT nije preterano unikatan među ponudom električnih modela po pitanju gubljenja maksimalnih performansi prilikom pražnjenja baterijskog pakovanja, ovo je i dalje činjenica sa kojom obožavaoci brzine još uvek ne mogu da se pomire.

Kada vozila sa motorima unutrašnjeg sagorevanja ostaju bez goriva, ona zapravo postaju lakša i ujedno brža, dok je sa električnim automobilima ova stvar potpuno suprotna. Za razliku od motra koji koriste istu količinu goriva nevezano sa tim koliko je ostalo u rezervoaru - sve dok se u potpunosti ne isprazne i ne mogu više da im omoguće stvaranje snage u potpunosti naravno – kada se baterija prazni, dostupna voltaža u agregatu kreće da opada, što rezultira gubitkom snage.

Iako Kia nije rekla koliko tačno njen EV6 GT sa 576 ks gubi po pitanju energije ispod sedamdeset posto napunjenosti svojih baterija, njegove performanse iznad ove cifre i dalje ostaju krajnje impresivne. Sudeći prema ovom proizvođaču, novi električni model može na pravcu boriti sa 2021 Ferrari Roma i 2021 Lamborghini Huracán Evo Spyder RWD modelima kada mu je 77,4 kWh snažna baterija napunjena u potpunosti, tako da će se svi vlasnici ove linije itekako boriti sa iskušenjima tokom stajanja na semaforima.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group