Kabrio verzija Lamborghini Huracan Performante Spyder modela

Više slika

Više slika

Kabriolet sa 640 konjskih snaga žrtvovao je malo svojim krovom, razvijajući stotku iz mesta za 3.1 sekundu…

Ljubitelji tourer modela spuštenog krova često su žrtvovali funkciju radi forme, dajući komforu i performansama nešto manje značaja. Ipak, Lambroghini Huracan Performante Spyder menja sve to, pomerajući granicu spuštenog krova.

Najnovija varijanta Huracan modela, sa početnom cenom od oko 308.000 dolara, rođak je Performante coupe modela koji je postavio brojne rekorde krugova širom sveta. Poput kupe modela, roadster ima aluminijumsko telo akcentovano karbonskim komponentama, a u sebi nosi 5.2 litarski V10 motor sa unutrašnjim sagorevanjem, matiran na sedmostepenu dualnu LDF transmisiju. Ovaj pogonski sklop dozvoljava modelu maksimalno ubrzanje od 323 kilometra na čaš, kao i ubrzanje od nula do sto kilometara na čas za 3.1 sekundu. Sve to, uz kilažu koja je za tridesetak kilograma manja, u odnosu na težinu standardnog Huracan Spyder modela.

Ovaj model lako savladava vijugave puteve, uz pomoć svog vrhunskog vešanja i elektronske kontrole stabilizacije, prefinjenog Lamborghini Dynamic upravljanja, permanentnog pogona na svim točkovima i tri moda vožnje: Strada, Sport i Corsa. Njegov sistem aktivne aerodinamike, Aerodinamica Lamborghini Attiva, automatski se aktivira i deaktivira za samo pola sekunde.

 Njegov krov, koji se pokreće elektrohidraulično, nešto je sporiji, ali je i dalje impresivan, pa se otvara i zatvara za 17 sekundi.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group