Jeep Grand Wagoneer se ponovo vraća

Više slika

Više slika

Jeep Grand Wagoneer se vraća na scenu – ovoga puta, kao luksuzni SUV pune veličine…

Novi Jeep Grand Wagoneer predstavlja mnoge stvari za ovaj brend – povratak ikonične nomenklature, prvi model sa tri reda sedišta nakon zaboravljenog Commandera, i jedinog pravog igrača u polju SUV modela pune veličine. U svojoj esenciji, Grand Wagoneer je SUV verzija Ram 1500 pikap modela. Oba vozila su napravljena sa telo-na-ramu konstrukcijom, s tim što Jeep koristi postavku sa nezavisnom zadnjom suspenzijom, za razliku od pikapa koji pogon usmerava solidnoj zadnjoj osovini. Wagoneer će po dimenzijama biti sličan Chevy Tahoe i Suburban modelima, mada to još uvek nije zvanično otkriveno.

Standardni Wagoneer će biti direktna konkurencija ovim modelima, dok će Grand Wagoneer, koji korača sektorom luksuza, biti pretnja automobilima kao što su Cadillac Escalade, Lincoln Navigator, uz top ponude iz tabora Mercedesa i Range Rovera. Kao takav, Grand Wagoneer koncept ima odvažni dizajn koji se očekuje od jednog SUV modela pune veličine – dosta hroma, masivne točkove od 24 inča, uz intrigantne detalje u elementima svetla, oznaka i rešetke. Osim ukoliko enterijer ovog koncept modela nije značajno minimalizovan za proizvodnju, poređenja sa Mercedes i Range Rover modelima nije tako napregnuta. Kabina Wagoneera izgleda bogato, moderno i elegantno, a nudi finu mešavinu drveta i kože.

Broj ekrana koji se tu može videti je apsurdan, a uključuje digitalni skup instrumenata, gornje i donje informativno zabavne displeje, ekrane montirane na naslone prednjih sedišta, ekran između drugog reda sedišta za kontrolu klime i druge funkcije, pa čak i displej na kontrolnoj tabli koji je namenjen posebno suvozaču. Kako kažu iz brenda Jeep, Wagoneer će koristiti novu verziju FCA informativno-zabavnog softvera, nazvanog UConnect 5, a ponudiće opcioni premijum audio sistem McIntosh brenda. Tri reda sedišta će biti deo standardne ponude, dok koncept verzija nudi konfiguraciju za sedam putnika.

Očekujemo da će Jeep ponuditi i klupu umesto pojedinačnih sedišta u drugom redu što povećava kapacitet za jednu osobu, dok kompanija takođe kaže da će proizvodna verzija imati najbolji putnički volumen u klasi. Sve što znamo vezano za Grand Wagoneer pogon, jeste da će automobil posedovati neku vrstu hibridnog pogona. Proizvodni model će verovatno deliti pogonske osobine Ram 1500 modela, što bi značilo 3.6 litarski V6 i 5.7 litarski V8 benzinski motor, uz hibridnu asistenciju, uz potencijalnu pojavu turbo-dizel 3.0 V6 modela. Plug-in hibridna verzija će takođe dospeti do proizvodne trake, dok će pogon na sva četiri točkova biti standardna ponuda. Predsednik brenda Jeep, Kristijan Munije, rekao je da će Jeep Grand Wagoneer sa punom opremom koštati oko 100.000 dolara.

Standardni Wagoneer će imati početnu cenu od oko 60.000 dolara, dok se očekuje da će u prodajne salone stići sredinom iduće godine.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2023. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group