Jedna od najlepših istorijskih saradnji nastavlja svoj put

Više slika

Više slika

Istorijska saradnja britanske kompanije Aston Martin i nezavisnog italijanskog proizvođača karoserija Zagato, duga je preko pet decenija i do sada nam je donela neke od najlepših i najinteresantnijih automobila svih vremena...

Jedan od njih je klasični DB4 GT Zagato. Klasik bez premca, model Vanquish Zagato Shooting Brake, nastao je kao poslednji projekat ove neverovatne saradnje. Dva brenda objavila su da će se udružiti još jednom kako bi kreirali dva specijalna izdanja kako bi proslavili stogodišnjicu Zagato kompanije sledeće godine.

Nazvana DBZ Centenary Collection, ova linija sadrži trkački DB4 GT Zagato Continuation model i novi ulično legalni DBS GT Zagato, a oba automobila biće ograničena na samo devetnaest jedinica u seriji. Ono što je interesantno jeste činjenica da ovi modeli neće biti prodavani odvojeno, već će kupci moći da ih kupe samo u paru, sa cenom od velikih 7.8 milona dolara.

Aston Martin će konstruisati 2019 DB4 Gt Zagato Continuation model u njegovom originalnom domu na ostrvu. Devetnaest modela iz ove linije podići će ukupan broj konstruisanih DB4 GT Zagato mašina na 44, ali oni neće biti ulično legalni i namenjeni su isključivo trkačkim stazama.

Drugi automobil, DBS GT Zagato, praktično je DBS Superleggera sa karoserijom redizajniranom od strane italijanskog brenda. Samo olovkom nacrtana skica ovog modela je predstavljena, ali verujemo da će sa mehaničke, ali i stilske strane gledano, predstavljati pravo savršenstvo kada jednom ugleda svetlo dana. Dostave klijentima otpočeće u poslednjem delu sledeće godine za DB4 GT Zagato modele, dok će DBS GT Zagato automobili stići godinu dana kasnije, tačnije, krajem 2020.godine.

Saradnja između ova dva brenda predstavlja jednu od najproduktivnijih na svetu, mada su zbog cene proizvoda i stila koji ih krasi, njeni automobili veoma retke ptice i poseduju svoj usku i dobro probranu klijentelu.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group