Jazz X-Road pruža osećaj posedovanja malog krosovera

Više slika

Više slika

Honda Jazz X-Road model nedavno je javno predstavljen na ženevskom sajmu automobila, 2018 Geneva Motor Show i deluje da je namenjen određenom tipu kupaca...

Kada primetite da crni plastični odlivci gutaju rubove točkova i bočne pragove, postaje vam jasno da je ovde reč o off-road karakteristikama. U redu, na daleko ozbiljnijem nivou, dodavanje srebrno finiširanog prednjeg i zadnjeg spojlera, predstavlja X-Road model nešto sposobnijim od regularnog Jazz automobila, makar na vizuelnom planu.

Ove promene neće održati novi model na strmim nagibima i blatnjavom putu, posebno zbog toga što ovo ni u kom slučaju nije vozilo koje bi neko trebalo da odveze u divljinu. Pored toga, šesnaestoinčni alu točkovi duplih tonova, ne umeju da cene odvajanje od asfalta.

Međutim, kako japanska kompanija tvrdi, novi Jazz X-Road modeli poseduju ova ojačanja kako bi zaštitili svoje karoserije od malih ulubljenja na putu i ogrebotina.

Ostale karakteristike uključuju X-Road patosnice i prisustvo 1,3 litara velikog motora, sa 103 ks, matiranog na manualni ili opcioni CVT automatik menjač.

U slučaju regularnog Jazz modela, možemo pretpostaviti da su performanse gotovo nepromenjene i u X-Road slučaju, mali i-VTEC motor zapremine 1,3 litara pomaže japanskom superminiju da dostigne stotku za 11,4 sekunde, ukoliko se kupci opredele za manualnu varijantu, dok u slučaju CTV modela, ovaj zadatak postaje za sekund duži.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group