Japanski proizvođač najavljuje nove Corolla GR modele za 2024. godinu

Više slika

Više slika

Najpopularniji kompakt Toyota postavke vraća se u vidu modela za 2024. godinu u okviru novog Circuit Edition izdanja...

GR Corolla modeli predstavljaju sve što svet voli kod automobila u 2023. godini, ali sa dodatnim poboljšanim elementima i modernim pogodnostima, a sada je vreme da vidimo čemu će se sve kupci, ali i gejmeri, radovati ovoga puta, kada novo izdanje stigne na tržište i u svet video igara tokom ove godine.

Circuit Edition izdanje stiže kao stepenik iznad ponude bezne ponude u vidu GR Corolla Core modela. Za 2024. godinu, popularna serija donosi isti krov ojačan ugljeničnim vlaknima, veliki crni zadnji spojler i Torsen diferencijal ograničenog proklizavanja iz prošle godine. Novi model će takođe dobiti i Brin Naub nijansu, finiše na sportskim sedištima od veštačke kože i JBL premijum audio sistem.  

Eksluzivne promene na 2024. modelu uključuju novi Blue Flame eksterijer zajedno sa specijalnim plavim enterijernim akcentima. Novi automobil stiže sa manjim redizajnom na prednjim usisnicima vazduha i šasijoe radi bolje arodinamike i upravljanja. Toyota tvrdi da je promenila montažne vijke za upravljački sistem, zadnje vešanje i uzemljenje akumulatora.

Novi ojačani aluminijumski točkovi od osamnaest inča slični su onima koji stižu sa super-hot MORIZO izdanjima za ovu godinu, dok će kupci na njima moći da pronađu Michelin Pilot Sport 4S gume.

Ispod haube nalazi se isti trocilindrični turbo agregat kao i prošle godine, zadužen za stvaranje istih 300 ks i 369 Nm obrtnog momenta. Ova snaga se šalje na sva četiri točka putem pametno dizajniranog sistema pogona na obe osovine i ekskluzivnog šestostepenog manualnog menjača.

Toyota tvrdi da će novi GR Corolla Circuit Edition model krenuti sa prodajom ove jeseni i da će nešto više o njegovoj ceni biti poznato do tada. Japanski brend će kreirati 1.600 jedinica nove linije i za sada ne postoji nikakva konačna informacija o tome koliko će GR Corolla modela biti dostupno.

Pored toga, japanski proizvođač je potvrdio da će GR Corolla uskoro postati model dostupan igračima Gran Turismo igrice širom sveta, ali nisu naglasili kada će se on pojaviti u svojoj virtuelnoj formu na Playstation eksluzivi, mada sigurno neće biti ograničen na 1.600 jedinica kao u stvarnom svetu, odnosno predstavništva neće imati priliku da ih označe u svojim salonima.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group