Jaguar XF Sportbrake - Zvanično

Kada kazemo karavan, sigurno nećete pomisliti na Jaguar-ove automobile, ali vremena se menjaju, a samim tim i zahtevi kupaca, pa je britanski brend spreman da ponudi tržištu potpuno novi model XF Sportbrake. Na prvi pogled, Jaguar  XF Sportbrake je veoma zgodan karavan, iako zadnja LED svetlosna grupa izgleda ogromno i pomalo čudno iz određenih uglova. Jaguar kaže da je na modelu XF Sportbrake sve novo, počevši od B-stuba pa nazad.

Da pređemo na osnovnu stvar ovog modela a to je gepek koji nudi 550 litara prostora, što je manje nego kod BMW-a serije 5 koji nudi 560-litara, Audi A6 Avant 565-litara i Mercedes-Benz E klasa 695 litara.

Sa oborenim sedištima, ukupna zapremina raste na 1.675 litara, što je neznatno više od BMW-a 1.670 litara, ali manje od Audi-ja koji nudi 1.680 litara, a daleko manje nego od Mercedes-Benz koji nudi monstruoznih 1.950-litara. XF Sportbrake igra na kartu praktičnosti. Jaguar-ovi inženjeri su promenili zadnju suspenziju, koji je sada vazdšna. Kompanija tvrdi da XF Sportbrake nudi dinamične atribute identične u pogledu vožnje i rukovanja kao sedan, zadržavajući nivo vožnje čak i kada je potpuno natovaren.

Ovaj model će se nuditi isključivo sa dizel motorima i to 2.2-litarskim četvorocilindričnim i 3.0-litarskim šestocilindričnim agregatom, a snagu na zadnje točkove će prenositi osmostepeni automatski menjač. Iako još nije dostupan, Jaguar-ov glavni projektant Ian Callum je potvrdio razvoj verzije XFR Sportbrake koja će imati V8 benzinski motor od 510ks. 

Novi XF Sportbrake će biti predstavljen publici na sajmu automobila u Ženevi.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group