Jaguar predstavlja F-Pace SVR sa 542 ks

Više slika

Više slika

Ukoliko iz bilo kog razloga smatrate da F-Pace S sa 380 ks nema dovoljno snage, uprkos ubrzanju, za koje proizvođač tvrdi da iznosi 5,1 sekund do stotke, Jaguar ima pravi odgovor za vas...

Engleski brend izlazi u susret svima koji žele da poseduju ultimativni terenac, svojom novom SVR linijom. Sa svojom svetskom premijerom, održanom na njujorškom sajmu automobila, 2018 New York Auto Show, prethodne srede, 2019MY F-Pace SVR poseduje identičan petolitarski V8 motor, smešten u brojnim drugim modelima performansi Jaguar-Land Rover, uključujući F-Type i Range Rover Sport SVR.

U ovom slučaju, motor je dobar za 542 ks i 680 Nm obrtnog momenta. Uparen sa standardnim sistemom pogona na svim točkovima i osmostepenom automatskom transmisijom, jedinica je u mogućnosti da katapultira F-Pace SVR do stotke iz stanja mirovanja za 4,1 sekund i ubrza ga do maksimalnih 283 km/h. Ovaj agregat takođe obećava strašan zvuk, koji dolazi zaslugom izduvnog sistema varijabilne i aktivne kontrole ventila, ujedno 6,6 kilograma lakšeg od standardnog.

Među ostalim promenama nalaze se sportsko vešanje, lagane i ojačane alu felne od 21 ili 22 inča – opciono – širih na zadnjem delu za oko 25 mm u poređenju sa prednjim, zajedno sa redizajniranim prednjim i zadnjim diskovima kočnica od 395 i 396 mm. Novi model takođe dobija i elektronski aktivan diferencijal pozadi, dok je Jaguar optimizovao svoj pogon na svim točkovima, adaptivnu dinamiku i elektronski sistem upravljanja.

Pored većih točkova, Jaguar Special Vehicle Operations (SVO) divizija, pružila je performansama orijentisanom F-Pace modelu dodatne aerodinamičke modifikacije, dok je njegov dizajn i dalje odžala čistim. Napred se nalazi novi branik sa masivnim usisnicima vazduha, dok su ekskluzivna hauba i prednji amortizeri takođe dobili mogućnost propuštanja vazduha, baš kao i zadnji branik. Niži paneli karoserije potpuno su novi, a ostale karatkeristike uključuju unikatni krovni spojler i kvad izduvne grane.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group