I Dacia će u ponudi imati električni automobil

Rumunska Dacia više nije onaj sirotinjski automobil kao nekada. Niska cena njenih modela ne znači da su oni i poslednje što biste kupili, pa su tako njeni Duster, ali i cela novija gama, svojim kvalitetom vrlo blizu onome što nude ostali brendovi u njihovom segmentu.

U budućnosti Dacia planira i električni automobil, ipak, ne tako skoro…

Visoka cena električnih sklopova koji pokreću elektro automobile i jeftini automobili u ovom trenutku ne idu zajedno. U budućnosti bi stvari mogle da budu drugačije, pogotovo kada cena električnih komponenti padne na prihvatljiv nivo. Tako misli i Carlos Ghosn, i ne vidi razlog zašto i Dacia ne bi imala električni model kada to bude finansijski prihvatljivo.

Kao što znamo, Nissan je jedan od prvih brendova koji je na tržištu ponudio električni automobil. Nakon LEAF-a sve je više brendova koji kreću tim putem, pa tako sada i BMW i Volkswagen imaju automobile pokretane isključivo električnom energijom.

Pre nego Dacija postane električna, verovatno će prvo biti hibrid, ali do tada još imamo dosta vremena...

Fotografije: dacia shift concept hybrid by liviu tudoran

A.N.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group