Hyundai testira prototipove sa pogonom na sva četiri točka

Više slika

Više slika

Korejski brend Hyundai nedavno je predstavio svoj najnoviji i30 N model, ali direktor razvoja modela visokih performansi najavio je da nas na horizontu očekuje još svetllija budućnost...

Odgovarajući na pitanja u jednom intervjuu, bivši gazda BMW M odeka, Albert Bierman, potvrdio je da kompanija uveliko testira N modele sa pogonom na sva četiri točka, koji će predstavljati budućnost ove linije. Iako ne znamo koliko je sve ovo moguće i ostvarivo, iz kompanije su potvrdili da za sada ne planiraju ubacivanje varijante sa pogonom na obe osovine, ali bi ovakav sistem definitivno stvorio prave rivale konkurentskim modelima kao što su Ford Fokus RS i Volkswagen Golf R.

Poznat kao savršen model sa komforom i karakteritikama na kojim mu mogu pozavideti gotovo svi u autoindustirji, a posebno u njegovom segmentu, i30 dolazi sa izvanrednim odnosom cene i kvaliteta, koji u ovom slučaju nadmašuje cifru koja prati model. Uprkos trenutnom negiranju mogućnosti uvođenja pogona na svim točkovima, Bierman je izjavio da se svi u kompaniji itekako nadaju tome i da ovakav potez predstavlja očigledan korak unapred koji ovaj brend, pre ili kasnije, mora načiniti. Celokupan projekat se apsolutno zasniva na "domaćoj" tehnologiji, tako da i cena samog razvoja ovakvih automobila može biti veoma razumna. Vredni ljudi, nema šta.

Bierman je takođe naglasio da pogon na svim točkovima za sada ne predstavlja prioritet jer trenutna varijanta i30 N modela ne poseduje dovoljno snage za ovaj prelaz, međutim, ukoliko kompanija odluči da doda koji konjić više, automobil se može nametnuti kao idealan kandidat za ovakvu platfomu.

Pored komentarisanja pogona na obe osovine, Bierman je rekao da njegova firma radi na transmisijama sa pedalnim prenosom i da će je dodati svojim linijama pre ili kasnije, ali je naglašeno da će modeli nastaviti da dolaze sa ponudom mehaničkih menjača takođe.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group