Hyundai i30 N dobija opcioni menjač duplog kvačila

Više slika

Više slika

Hyundai i30 N model trenutno se nalazi u ponudi praćen samo jednim menjačem, šestostepenim manualnim, kako u standardnim tako i Performance Package verzijama...

Međutim, od sledeće godine, svi kupci će biti u mogućnosti da poruče svoj Hyundai sa menjačem duplog kvačila, kao opcionim dodatkom. Bil Tomas, šef za komunikaciju i odnose sa javnošću ovog proizvođača, najavio je ove planove tokom jednog intervjua datog domaćim medijima.

Ovakva odluka predstavlja rezultat ograničenosti trenutnih modela u terminima prodaje, a pošto većina ljubitelja sportske vožnje želi da zadrži manualne menjače, DTC varijante će svakako biti namenjene širem krugu potrošača. Nakon svega, uprkos činjenici da će manualni menjači nastaviti da budu cenjeni u modelima performansi, većina kupaca se ipak pomera ka automatizovanim transmisijama.

Novi menjač duplog kvačila, najverovatnije će posedovati sedam brzina, jer on predstavlja standardnu podnudu u ostalim modelima korejskog proizvođača, kao što su Veloster, i40 i Tucson, a trebalo bi da skine neku stotinku, ili čak sekundu, sa trenutnog ubrzanja do stotke modela i30 N, što obično biva sa menjačima ovog tipa. Baznom modelu, koji dolazi sa 250 ks, potrebno je 6,4 sekunde za ovaj sprint, dok je Performance Package varijanta za 0,3 sekunde brža.

Vozači će i dalje biti u mogućnosti da izaberu između pet različitih modova vožnje, Eco, Normal, Sport, N i N Custom, koji će biti omogućeni putem kontrola na upravljaču. U zavisnosti od izabranog moda, vešanje kompakta, ESC tjuniranje, upravljanje, zvuk i određeni parametri motora određuju se prema njima.

Dodajući opciju sa duplim kvačilom, jedinice Hyundai i30 N modela, opremljene ovakvim menjačima, postaće nešto skuplje, ali će cene ipak biti objavljene kako se njihova premijera bude bližila. Dok sve to ne bude, vredi ponoviti da trenutni i30 N model, sa manualnim menjačem, startuje sa 23.990 evra u Evropi.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group