Hyundai će konačno doneti pravog rivala Tesla 3 modelima

Automobilska industrija je čekala dugo na legitimnog i pristupačnog rivala Tesla Model 3 modelima, ali sa svojom Ioniq 5 serijom, deluje da će kompanija Hyundai upravo to isporučiti svima...

Svega nekoliko meseci od njegovog predsatvljanja, ekipa emisije Top Gear uspela je da dođe do ključeva predproizvodnog prototipa i sama oceni koliko je ova mašina dobra. Iako testirani električni nije identičan onome što će uskoro da bude isporučeno kupcima, on definitivno poseduje sve naznake da ova linija predstavlja ozbiljnog igrača u sverastućem segmentu električnih automobila.

Prva polovina emisije fokusira se na eksterijerni dizajn i raspored enterijera Ioniq 5 automobila, sa dobrim razlogom, jer karoserija i putnička kabina nove linije nisu uopšte slični bilo čemu što ostali automobili na tržištu imaju da ponude. Eksterijer, sa jedne strane, poseduje retro dizajn, ali istovremeno uspeva da izgleda ekstremno moderno zahvaljujući upotrebi LED svtala širom prednjeg i zadnjeg dela. Putnička kabina, sa druge, deluje kao predivno mesto za sedenje sa neverovatno mnogo prostora do krova zahvaljujući izdašnoj bazi točkova od tri metra.

Prilikom vožnje Ioniq 5 modela, domaćin emisije ističe da za njegovim volanom sedite prilično visoko i prilikom ulaska u određene krivine postaje jasno da omogućuje veoma laganu kontrolu, uključujući upravljačku, zajedno sa četiri različita nivo regeneracije za kočnice. Za vozačko iskustvo ocena je takođe čista desetka, što je nešto čemu će se kupci najviše obradovati.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2022. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group