Hyperion XP-1 – hidrogensko čudovište od 1000 KS

Više slika

Više slika

Hyperion je predstavio svoj novi prototip XP-1, koji liči na Bugatti koji je sleteo iz svemira.

Opisan kao prvo poglavlje u dugoročnoj viziji kompanije da promoviše vodonik kao novo pogonsko gorivo, za XP-1 se smatra "vrhuncem desetogodišnjeg, ispitivanja i istraživanja u tehnologiji vodonika od strane preko 200 istraživača i naučnika."

Počevši od eksterijera, XP-1 ima odvažan dizajn zbog kojeg će ljudi poludeti u pozitivnom smislu. Kompanija nije otkrila previše detalja, ali model odlikuje kompozitna karoserija ojačana titanijumom i poseduje „vorteks“ usisavanje vazduha.

Automobil takođe ima „v-krilna“ vrata i staklenu nadstrešnicu koja se očigledno može elektronski obojiti zbog privatnosti. Ostali istaknuti sastojci uključuju Kevlar-ov kompozitni difuzor, LED osvetljenje i aktivne aerodinamične bočne spojlere koji pomažu u poboljšanju skretanja pri velikim brzinama. Bočne strane su prekrivene solarnim pločama, a Hiperion je rekao da se mogu „artikulirati tako da prate putanju sunca“.

XP-1 vozi se na 20- i 21-inčnim točkovima umotanim u Pirelli P Zero gume. Podržani su masivnim karbonskim keramičkim diskovima koji mere 18 inča (457 mm) napred i 17 inča (432 mm) pozadi.

Iako smo dobili samo nekoliko uvida u unutrašnjost, Hiperion je rekao da model ima 98-inčni (2,489 mm) zakrivljeni displej i tehnologiju za kontrolu pokreta. Ostali istaknuti naglasci uključuju detalje od karbonskih vlakana i titanijuma kao i sedišta od karbonskih vlakana umotana u ručno ušivenu kožu.

Kompanija je saopštila da će se XP-1 raketirati od 0-60 mph (0-96 km / h) za manje od 2,2 sekunde i postići maksimalnu brzinu iznad 221 mph (356 km / h). Automobil takođe ima domet od 1.635 km (može se puniti za manje od pet minuta).

Model obećava da će biti izuzetno lagan jer će imati oko 1032 kg zahvaljujući kokpitu od ugljenog titanijuma i lakoj karoseriji.

Hyperion XP-1će ući u produkciju 2022. godine i samo 300 jedinica će biti napravljeno.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group