Hopium Machina – prvi hidrogenski LUX automobil

Više slika

Više slika

Francuski trkački vozač Olivier Lombard predstavio je Hopium Machinu, čiji je cilj da postane prvi luksuzni automobil  na svetu koji se pokreće na vodonik.

Machina je elegantna limuzina koja se odlikuje prepoznatljivim farovima, isturenim nosem i mrežnim donjim usisom. Avangardni stil nastavlja se unazad, jer model ima lepršavu karoseriju, aerodinamične točkove i ručke na vratima montirane u ravni. Machina takođe ima grubo vetrobransko staklo, panoramski stakleni krov i video kamere umesto bočnih ogledala.

Zadnji kraj ima udubljeni prtljažnik koji se nalazi iznad ventilirane karoserije. Model takođe ima elegantna zadnja svetla i otvore za ventilaciju koji verovatno sprečavaju nakupljanje vazduha u bunarima zadnjih točkova.

U ovom trenutku se malo zna o automobilu, ali Hopium je rekao da će imati 493 ks i domet od 1.000 km. Pošto radi na vodonik, proces punjenja gorivom treba da traje samo tri minuta.

Prvi prototip kompanije trebalo bi da bude predstavljen u roku od godinu dana, a proizvodnja treba da počne do 2026.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group