Honda Urban EV startuje sa proizvodnjom 2019. godine

Više slika

Više slika

Urban EV konceptualni model kompanije Honda, predstavlja jedno od najvećih iznenađenja poslednjeg sajma automobila u Frankfurtu...

Sada je zvanično potvrđeno da proizvodna verzija može da se očekuje početkom 2019. Honda je razvila verziju posvećenu električnim vozilima, među kojima će biti bazirana i najnovija proizvodna Honda EV verzija. Proizvodnja će početi 2019. godine, dok će Evropa biti prvi region koji će dobiti nove električne modele japanskog brenda, odmah nakon domaće premijere godinu dana kasnije.

Dobra vest jeste da će Honda nastaviti da održava dizajn koncepta nepromenjenim koliko god da je moguće, što samo znači da će finalni proizvod dobiti samo bazne proizvodne detalje nalik retrovizorima, tanjim stubovima radi bezbednosti, manje točkove, ali će retro duh ovog električnog automobila definitivno ostati. Takođe, vrata sa obrnutim otvaranjem koja možemo videti na konceptu, poseduju veoma male šanse da ostanu u proizvodnoj verziji modela.

Nismo baš sigurni da će enterijer proizvodnog modela ostati blizak konceptu, ali bi to svakako želeli, iz razloga što putnička kabina Urban EV koncepta izgleda kao najgostoljubivije mesto za sedenje na svetu, a sastoji se od benč sedišta i velikog monitora koji se prostire čitavom širinom kontrolne table. Kompanija Honda je rekla sve najlepše za svoj električni pogonski sklop, ali je naravno, ostala potpuno nema po pitanju njegovih performansi, bez reči o vozačkom prelaznom opsegu, veličini baterije ili bilo kojim ciframa koje će motor moći da napravi.

Najnoviji model dolazi sa izvanrednim dizajnom retro stila, inovatnim farovima i karoserijom, a samo se možemo nadati da će sav šarm ovog Urban EV koncepta stići potpuno nepromenjen kada proizvodno vozilo uže sa nacrta u pogone japanske fabrike, a potom i na ulice 2019. godine.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group