Honda prelazi na novi nivo svojim ZR-V modelom

Honda brend je upravo najavio novi kompaktni SUV model za kinesko tržište nazvan ZR-V, koji će biti proizveden od strane lokalnog  Guangqi Honda preduzeća…

Kao što možemo videti na vizualima, ZR-V koji će debitovati 19.maja predstavlja kinesku veerziju 2023 Honda HR-V sa američkim specifikacijama. Štaviše, Honda brend je potvrdio da će koristiti isto ZR-V ime za model namenjen evropskom tržištu, koji se očekuje iduće godine.

Eksterijerni dizajn ZR-V modela skoro je identičan američkoj varijanti HR-V sa nekoliko izuzetaka koji su fokusirani na detalje. Iste osobine su viđene i na tizer skici koja je predstavljena za naš kontinent, gde će ZR-V pronaći svoje mesto iznad nešto manjeg HR-V evropskih specifikacija i ispod za dlaku većeg CR-V, okupirajući C-SUV segment.

Kada se radi o prednjem delu, LED farovi dobili su nešto drugačije grafike, dok su usisnici na branicima dekorisani crnom plastikom visokog sjaja i hromiranim akcentima. Profil automobila je nepromenjen, izuzimajući novi dizajn točkova koji mu daju nešto luksuzniji izgled.

Druge promene uključuhu panoramski krov koji je veći u ZR-V modelu zahvaljujući dualnim staklenim panelima, dok je zadnji deo dobio novi hromirani element u donjem delu branika, skrivajući u sebi dualne izduvne cevi.

Honda za sada ne želi da otkrije nikakve detalje vezane za specifikacije ZR-V modela, ali se očekuje da će SUV deliti pogonski sklop sa svojim mehaničkim rođacima, odnosno Hondom Civic i Hondom Integra. U Kini, ovaj model će verovatno naslediti 1.5 litarski benzinski motor sa turbopunjačem, dok će na naše tržište stići sa hibridnom e:HEV formom, poput ostatka Honda asortimana.  Više detalja ćemo dobiti krajem iduće nedelje, kada ovaj model bude zvanično predstavljen u Kini.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group