Honda predstavila budući NSX

Službena premijera još uvek radne verzije budućeg NSX-a će biti predstavljena 4. sledećeg meseca na posebnom eventu u Ohiu. Ta američka država je izabrana zato što upravo tamo traje razvoj ovog automobila, a u istoj će se državi i proizvoditi, dok se dolazak na tržište očekuje 2015... 



Honda je konceptni NSX predstavila na prošlogodišnjem detroitskom auto salonu, a osvežena verzije je predstavljena i ove godine (u galeriji). U međuvremenu Honda je potvrdila kako će proizvodni model zadržati Sport Hybrid SH-AWD (Super Handling All Wheel Drive) pogonski sistem koji je bio ugrađen u konceptni model. 

Također, stil i dimenzije studijskog automobila će u velikoj meri biti prenete na proizvodni model, iako se već i na ovde prikazanom prototipu naziru razlike u odnosu na koncept (svetla, retrovizori i sl.)


Ukupna snaga motora će verovatno iznositi oko 500 KS, ali naglasak će biti na obrtnom momentu i agilnosti kao i voznim sposobnostima, koje će ponuditi kombinacija tri električna i jednog benzinskog motora. Očekuje se kako će ovaj automobil do 100 km/h ubrzavati za manje od 4 sekunde.

Godinu dana nakon dolaska coupea, očekuje se da će Honda na tržište lansirati i cabrio. Za sada nije poznato na kojim će sve tržištima novi NSX biti dostupan.

O.R.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group