Honda Insight zadržava sportski duh Civic linije

Više slika

Više slika

Honda je iskoristila severnoamerički internacionalni sajam automobila kako bi predstavila Insight Prototype model...

Ovakav postupak je objašnjen kao rezervna solucija umesto jednostavnog kreiranja još jednog Civic hibrid autombila.

Razgovarajući sa medijima, direktor kompanije Honda, Henio Arhangeli, objasnio je da je Civic lakši, sportski, veoma uzbudljiv model za vožnju, koji kada elektrifikujete, gubite dosta tog užitka i karaktera. Prema šefu japanskog brenda, pametniju ideju predstavlja osvežavanje poznate linije, pre nego što nastane nova. Ovakva odluka bi takođe mogla da pomogne popravljanju marketinške slike novog modela, gde je prethodna generacija potpuno zakazala.

2019 Insight će zvanično biti predstavljen tokom ove godine i sastojaće se od posebnog prednjeg dela, koji će ga dodatno odvojiti od modela Civic. Prototip nam takođe otkriva daleko obliju karoseriju i prepoznatljiv zadnji deo.

Unikatni stil se nastavlja i u enterijeru putničke kabine, gde varijante sa vrha opsega nude perforirane kožne presvlake kao i sedmoinčni displej na instrument tabli. Model će takođe posedovati i dodatni osmoinčni monitor audio sistema, sa Android Auto i Apple CarPlay kompatibilnostima.

Kada govorimo o tehnologiji, Insight će dobiti i asortiman vozačkih aistencija koje uključuju adaptivnu kontrolu krstarenja, prepoznavanje saobraćajnih znakova i upozorenje na prelazak u drugu traku. Ostale karakteristike uključuju aktivni kočioni sistem u razičnim situacijama i sisteme održavanja pravca.

Snaga modela biće obezbeđena iz dva hibridna pogonska sklopa, sastavljena od Atkinson cirkularnog motora zapremine 1,5 litara, električne jedinice i pakovanja litijum-jonskih baterija. Honda nije objavila dodatne specifikacije performansi novog modela, ali kompanija je ranije potvrdila da će Insght primarno funkcionisati na električnom pogonu, koji donosi kombinovanu ekonomiju potrošnje goriva i daleko niži stepen zagađenja.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group