Hispano Suiza Carmen – hiperautomobil od 2 miliona dolara

Više slika

Više slika

Samo 5 ovakvih vozila će biti napravljeno...

Hispano Suiza se sprema da započne proizvodnju Carmen Boulogne automobila u Barseloni, jer proizvodni proces zahteva približno dvanaest meseci, a prva jedinica predviđena je za isporuku 2022. godine.

Ograničena na samo 5 automobila, lakša i ekskluzivnija varijanta električnog hiper automobila pridružiće se regularnim Carmen modelima koji odaju počast trkačkom vozuilu H6 Coupe iz 1920-ih.

Carmen Boulogne napajaju četiri sinhrona elektromotora sa trajnim magnetima, po dva na svakom zadnjem točku, koji generišu ukupnu snagu od 1.114 KS, što je 95 KS više od standardnog Carmena. Sa težinom od 1.630 kg, olakšanje od 60 kg i pojačanje snage dovodi do velikog ubrzanja, pa se brzina od 0 do 100 km / h postiže za samo 2,6 sekundi, dok je maksimalna brzina je elektronski ograničena na 290 km / h.

Ugrađena je litijum-jonska polimerna baterija od 80 kWh koja podržava brzo punjenje i potrebno je 30 minuta da se napunjenost baterije poveća sa 30 na 80 procenata pomoću brzog punjača CCS2, a kada se potpuno napuni, omogućava domet vožnje do 400 km.

Cena ovog hiuperautomobila će iznositi 2 miliona dolara.

V.P.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group