Hennessey Venom će biti predstavljen do kraja godine

Prošlo je više od šest godina otkako je prvi put najavljen Hennessei Venom F5, a kompanija iz Teksasa potvrdila je da će premijeru ovog modela održati krajem godine.

Hennessey je nameravao da otkrije Venom F5 ovog meseca, ali je zbog pandemije korona virusa bio prisiljen da odloži te planove. U nedavnom podcastu sa šefom komunikacija u Bugattiju, Timom Bravom, Džon Henesi je rekao da ćemo zaista videti Venom F5 pre kraja 2020. godine, iako nije uspeo da navede tačan datum.

Henesi je dodao da je kompanija želela da otkrije Venom F5 na avgustovskom „Pebble Beach Concours d’Elegance“ sajmu, ali je događaj otkazan. Takođe je rekao da je rad na prvom proizvodnom modelu gotovo završen i da je on potpuno funkcionalan.

Hennessey kompaija  će započeti testiranje početkom 2021. godine i planira da izradi 24 primera, od kojih će polovina ići kupcima u Severnoj Americi, a ostatak će se prodavati na međunarodnim tržištima.

Osnova hiper automobila biće šasija od ugljeničnih vlakana teška 86 kg sa torzionom krutošću od 52.000 njuton metara, koja nadmašuje šasiju Bugatti Chiron-a. Snagu će pružati 7,6-litarski V8 motor sa dva turbopunjača koji će stvarati masivnu snagu od 1.817 KS i 1.617 Nm obrtnog momenta.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group