Harman kompanija predstavila električnu verziju Fiata 500

Više slika

Više slika

Ovaj zanimljivi električni koncept impresirao je mnoge automobilske ljubitelje...

Električni automobili polako postaju sve popularniji,  a Harman kompanija potrudila se da predstavi svoju verziju električnog autombila i to u telu Fiata 500. Iz Harmana kažu da su hteli da kreiraju elektro automobil koji će biti idealan za grad i koji će biti bezbedan za okolinu, a pošto je Fiat 500 savršeni gradski auto koji osvaja srca više od 50 godina, onda je bio logičan izbor da baš od njega naprave vozilo budućnosti.

Harman Fiat 500 sadrži mali električni agregat koji se jako brzo puni i koji vam pruža odličnu gradsku kilometražu koju možete preći sa jednim punjenjem. Međutim, to nije najbitnija karakteristika ovog vozila. Harman kompanija se potrudila da Fiat 500 bude pravi Smart auto, tako da on sadrži preko 5 kamera koje beleže put kojim se automobil kreće i koje motre na okolne znakove, pešake i druge učesnike u saobraćaju. Kamere su programirane da prate brzinu, i da automobilu šalju komande da reaguje umesto vozača, u slučaju da on ne stigne.

Poput Tesla automobila, Harman Fiat 500 može sam da upravlja, da koči, da ubrzava i da se kreće, što ga čini idelanim pametnim automobilom.

Nažalost, ovaj auto nije kreiran za prodaju, već je samo koncept model, ali iz Fiata kažu da se razmišljaju da naprave jednu ograničenu seriju ovog modela, ako se dobro pokaže na predstojećim sajmovima automobila.

Naravno, pored ovih karakteristika i sposobnosti, ovaj model Fiata je redizajniran u svakom smislu te reči, pa zato pogledajte galeriju i videćete koliko dobro izgleda.

V.P.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group