Hardcore BMW M2 dobija motor iz M4?

Hardcore varijanta M2 modela bi mogla da dobije isti twin turbo motor koji je u modelima M3 i M4...

 

 

Bimmer Today prenosi da inžinjeri iz ove kompanije odlučuju da li da smanje snagu ovom twin turbo motoru 3.0, umesto da se bave pojačavanjem motora iz M2. Dok standardni M2 pumpa 365ks, a M3/M4 imaju 425ks, nešto jači M2 bi mogao da postane ozbiljna konkurencija starijoj braći sa 400ks.

Ova snaga bi postavila ovaj model direktno protiv poslednje generacije model TT RS, koji pokreće motor sa 394ks. Odluka da se iskoristi M3/M4 S55 motor bi rezultovala i u velikom povećanju obrtnog momenta. 

Nemački medija ide dalje i tvrdi da će ova verzija M2 biti nazvana CS, a ne CSL, ili GTS, kao i da postoji mogućnost da i vešanje bude pozajmljeno od M3/M4, podešeno za manju veličinu automobila i manju težinu. 

Uz pomoć novi aero elemenata i implementacija više rešenja za uštedu na težini, M2 CS će vrlo lako postati jedan od najboljih sportskih automobila koji su se pojavili poslednjih godina.

O.R.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group