Golf dobija još jedno moćno GTI izdanje

Nakon Clubsport izdanja, kompanija Volkswagen je spremna za tržišno plasiranje još jedne varijante Golf GTI linije, nazvane Edition 45...

Dizajniran radi proslave četrdeset i pete godišnjice popularnog hot-heč modela, prve fotografije Golf GTI Edition 45 modela pojavile su se na internetu i brojnim svetskim publikacijama, otkrivajući javnosti da novi model poseduje dosta kozmetičkih modifikacija u poređenju sa ostalim GTI varijantama.

Najprimetnije promene dolaze u obliku novih crnih aluminijumskih točkova sa crvenim obodom, novog prednjeg splitera, crnih grafika sa strane, velikih izduvnih cevi i istog zadnjeg difuzora i repnog stabilizatora koje možemo videti na modelima GTI Clubsport. Fotografije enterijera nove linije još uvek nisu dostupne, ali možemo očekivati sportski upravljač i sedišta, nove finiše i verovatno, posebne oznake utkane u naslone ili na prednjem delu kontrolne table.

Nova linija bi tek trebalo da bude zvanično predstavljena od strane nemačkog brenda, tako da je za sada veoma teško reći da li je on baziran na Golf GTI ili Clubsport liniji. Jasno vidljiv zadnji spojler novog modela kao i njegove izduvne grane potpuno su iste kao na modelima Clubsport, što navodi na pomisao da bi poslednjepomenuti mogao biti glavna platforma za razvoj novog automobila.

Ukoliko je ovo tačno, onda možemo očekivati dvolitarski turbo četvorocilindraš, dobar za 296 ks i 400 Nm obrtnog momenta, praćen sedmostepenim menjačem duplog kvačila koji ovu snagu šalje na prednje točkove. GTI Clubsport može dostići stotku iz mesta za manje od šest sekundi, tako da ne možemo očekivati ništa manje ni od Edition 45 linije, ukoliko je zaista bazirana na ovoj varijanti. Više detalja o novom Golf automobilu možemo očekivati tokom sledećih dana ili nedelja.

N.Đ.

Izvor: Carscoops

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2021. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group