GOLF CC ALTERNATIVA MERCEDESU CLA

Premijera Golfa CC predviđena je za 2015. godinu

Volkswagen Jetta pravo je oličenje 'bljutave' praktičnosti, pa će kupci koji žele vozilo u tom rangu, ali uz ipak malo više stila, morati da pričekaju lansiranje Golf CC. Nadolazeći model će, naime, biti inspirisan Passatom CC, a radiće se o 4-vratnom coupeu koji će preuzeti ulogu pristupačnije alternative Mercedesu CLA.

Na styling automobila uticaće, naravno, novi Golf, ali vozilo će imati novu, jedinstvenu prednju masku kao i 'karakterne' linije zakrivljene prema gore. Budući da će model biti baziran na Golfu, možemo očekivati kako će koristiti produženu verziju MQB platforme što će omogućiti veću prostranost u putničkoj kabini, ali i izdašniji prtljažnik.

Opcije motora biće preuzete od Golfa i uključivaće 1.4-litarsku turbo jedinicu od 120 KS i 2.0-litarski TDI agregat od 150 KS. Kompanija će ponuditi i GTI varijantu opremljenu 2.0-litarskim, 4-cilindričnim TFSI-jem od 220 KS koji razvija 350 Nm obrtnog momenta.

B.G.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group