Genesis Twin-Turbo G80 Sport

Više slika

Više slika

Korejski favorit za premijum segment je predstavio bržu verziju G80 modela, koju je nazvao Sport, a koju pokreće twin turbo V6 motor...

 

Genesis je odlučio da proširi ponudu G80 modela, koji je ranije bio poznat kao Hyundai Genesis, pa su pored Sport modela koji je predstavljen, najavili i dizel varijantu za narednu godinu. 

Ispod haube novog Genesis G80 Sport modela se nalazi twin turbo 3.3 V6 motor koji je debitovao u G90 modelu sa 365ks i 509Nm obrtnog momenta. Tehnički detalji i dalje nisu poznati, pošto se i dalje očekuju zvanične informacije, ali izgleda da je motor povezan na isti osmostepeni automatik koji se nalazi u G90. 

Kompanija tvrdi da je G90, koji je poznat kao EQ900 na korejskom tržištu, sa novim V6 motorom sposoban da postigne 100km/h za 6,3 sekundi. Ovo znači da bi lakši G80 Sport mogao da bude još brži. Genesis je dodao i nove branike i točkove na G80, kao i dinamičniji izgled sa crnom rešetkom i zadnjim difuzorom. 

Uskoro ćemo imati više detalja.

O.R:

 

 

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group