Genesis novim konceptom napada Ferrari i Porsche

Više slika

Više slika

Samo nebo deluje kao granica za Genesis...

Podbrend kompanije Hyundai, navodno radi na projektu superautomobila koji će konačno voditi do kreiranja pravog Ferrari i Porsche izazivača.

Ovo će se desiti makar u terminima performansi, a verovatno i izgleda, iz razloga što prva stvar definitivno postavlja ove ustaljene brendove jedan pored drugoga, a druga zapravo cilja ka takmičenju sa njima i preuzimanju njihovih kupaca.

Informacija je potvrđena od strane generalnog direktora Hyundai Design VP sektora, Luka Donkervolka i podpredsednika R&D, Vonga čula Janga, tokom CES 2018 sajma automobila u Las Vegasu.

"Mi definitivno radimo na ovom automobilu. Ja sam zapravo, zadužen za reviziju projekta sledeće nedelje, nakon CES događaja. Za sada vam ne mogu reći bilo šta drugo osim toga, ali nova ultimativna linija je definitivno na pomolu. Naša kompanija neće unositi autonomne tehnologije u sva vozila", rekao je Donkervolk.

Suprotno popularnom mišljenju da superautomobil brenda Genesis neće imati ništa sa Hyundai N ogrankom, Jang je dodao da on će vrlo verovatno biti razvijen u diviziji performansi, pod budnim okom Alberta Biermana, koji je, kao što znamo, bivši direktor BMW M divizije.

Projekat će najverovatnije biti kompletiran u sledećih nekoliko godina, posedovaće stil karoserije sa dvoje vrata i napajaće ga mali motor sa unutrašnjim sagorevanjem, uparen sa električnim agregatima i baterijama.

Ovaj automobil će svakako biti nešto u čijem izgledu ćemo uživati, posebno ako imamo u vidu Donkervokev prethodni angažman na kreiranju modela Lamborghini Diablo i Gallardo, tokom rada u Volkswagen grupaciji.

Desna ruka Luka Donkervolka, direktor dizajna podbrenda Genesis, Aleksandar Selipanov, možda nije preterano poznat velikoj većini, ali on je čovek koji je pomogao prilikom dizajniranja modela Bugatti Chiron.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group