Genesis lansira svoje prvo SUV vozilo

Novi model će biti lansiran u Južnoj Koreji kasnije ovog meseca, a ubrzo potom će se naći i na ostalim tržištima…

Genesis brend je imao malo problema sa osvajanjem srca ljubitelja četvorotočkaša iz SAD, ali ipak, oni nisu prihvatili ne kao odgovor. Južnokorejski brend ne odustaje tek tako, pa sada predstavlja svoj novi SUV, GV80, kome svakako ne nedostaje snage.

Genesis je uoči Nove godine predstavio prvi uvid u svoj SUV model. Sa datumom svetskog lansiranja koji je zakazan za ovu godinu, prema tvrdnjama kompanije, GV80 je četvrti model u njihovoj floti, koji se pridružuje G70, G80 i G90 sedan automobilima.

I dok su prve slike GV80 modela zavodljivo obavijene senkama, one nam daju sasvim dobru ideju šta od njega možemo očekivati. Kao što se može primetiti, ovo vozilo predstavlja uglađeniju verzijui GV80 koncepta, koji je brend predstavio tokom njujorškog sajma automobila 2017.godine. Najveća promena je ta, da ovaj SUV sada sadrži istu gigantsku Crest Grille rešetku i super-jarke Quad Lamp farove, poput novog G90 sedan modela.

Enterijer vozila je podjednako elegantan kao i njegov eksterijer. Genesis brend se odlučio za modernu i uglađenu estetiku, sa velikim ekranom osetljivim na dodir i kontrolnim modulom za informativno zabavni sistem na sredini kontrolne table. Ostatak enterijera opremljen je štepanom kožom i drvenim akcentima visokog sjaja.

Kompanija je obećala da će svoje tehničke detalje predstaviti kada za to bude vreme, ali smo za sada sigurni da njihov konceptualni pogonski sklop sa hidrogenskim gorivnim ćelijama neće dobiti glavnu ulogu u proizvodnom modelu. Umesto toga, možemo očekivati nešto što je bliže njihovom twin-turbocharged 3.3 litarskom V6 ili 5.0 litarskom V8 motoru. Vozilo će imati sasvim novu platformu sa pogonom na zadnjim točkovima, a veruje se da će upravo to biti korišćeno i u novoj generaciji G80 sedan modela.

Genesis nije otkrio detalje koji se tiču cene novog modela, ali verujemo da ćemo te informacije ubrzo dobiti.

Lux Life

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group