Genesis G70 dolazi kao glavni rival BMW 3 linije

Više slika

Više slika

Genesis je iskoristio njujorški sajam kako bi svetu predstavio svoj novi 2019 G70, sedan performansi, smešten ispod G80, G80 Sport i G90 linija...

Kako bi osigurala da ovaj automboil može da se takmiči sa modelima kao što su BMW 3 i Audi A4, kompanija Genesis testirala je svoju novu liniju u nekim od najizazovnijih uslova na svtu, koji variraju od Doline smrti do severne Švedske i naravno, Nurburgring Nordschleife trkačke staze.

Kupci će moći da izaberu između tri konfiguracije pogonskih sklopova i pet paketa opreme, koji variraju od Advanced specifikacija, do vrhunskih Sport modela. Dve varijante biće dostupne sa motorima u kombinaciji sa četvorocilindrašima u ravni, turbo punjenjem, dve litre zapremine i 252 ks, dok će druge modele predstavljati V6 jedinice sa dve turbine, 3,3 litra zapremine i 365 ks. Obe varijante motora dolaziće sa sistemom pogona na zadnjoj osovini, kao standard, dok će pogon na svim točkovima biti dostupan kao dodatna opcija.

Svaki od ova dva motora, nevezano sa specifikacijama, dolaziće uparen sa osmostepenim automatik menjačem i pedalama za promenu brzina montiranim na volanu, kao standard, ali će se u ponudi naći i šestostepene manualne transmisije, uparene sa 2.0T jedinicama i modelima sa zadnjom vučom. Poslednjepomenuti namenjeni su isključivo ljubiteljima sportske vožnje. Međutim, od svih ponuda, jedino automatske varijante poseduju sistem kontrole starta.

Štaviše, novi Genesis, poseduje pet dostupnih modova vožnje, koji mogu prilagoditi sve, od odgovora pogonskog sklopa, težine upravljanja, zvuka motora, distribucije obrtnog momenta - na svim točkovima i čvrstinu vešanja, između ostalog.

Modeli opremljeni Dynamic paketom takođe, dobijaju mehanički diferencijal ograničenog proklizavanja, dok 3.3T Sport verzije poseduju potpuno elektronski kontrolisanu visinu vešanja, ali, kao da sve ovo nije dovoljno, kupci mogu takođe dodati još neki evro i opredeliti se za Brembo kočnice visokih performansi, fiksnih klešta, sa četiri klipa napred i dva pozadi.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group