General Motors traži izlaz iz Takata krize

Više slika

Više slika

GM grupacija želi da odloži povlačenje svojih milion modela pikap i terenskih vozila koja poseduju defektne Takata vazdušne jastuke.

General Motors se obratio američkom zavodu za bezbednosnu regulativu kako bi dobio jednogodišnje odlaganje uklanjanja otprilike jednog miliona svojih modela opremljenih problematičnim sistemima za naduvavanje erbegova, proizvedenih od strane Takata Motor korporacije.

Kako mnogi obimni izveštaji svetskih medija navode, zakazano odlaganje će dozvoliti GM - u i istraživačkoj firmi Orbital ATK, koja radi zajedno sa automobilskim gigantom, i ostalim kompanijama unutar industrije, kako bi proučili sistem za naduvavanje jastuka brenda Takata i uradili dugoročnu studiju koja će pomoći ekspertima da bolje razumeju servisni vek ovih delova.

General Motors tvrdi da nahnadno odlaganje ove bezbednosne kampanje za godinu dana, neće izložiti korisnike određenih modela riziku, jer su terenska i laboratorijska testiranja ovih sistema otkrila da će oni najverovatnije raditi kako su dizajnirani najmanje do 30.20.2019. godine.

GM govori o sistematskom, inžinjerskom pristupu baziranom na boljem razumevanju performansi Takata sistema za naduvavanje sigurnosnih jastuka instaliranih u njihove automobile i ovaj američki proizvođač nastavlja da deli ove informacije, na svakodnevnoj bazi, sa svim ključnim ustanovama i regulatronim telima zaduženim za bezbednost u saobraćaju.

Odlaganje povlačenja se odnosi na GMT900 bazne pikap kamionete i terenske automobile, proizvedene od 2007. do 2012. godine, u koje spadaju Chevrolet Silverado, Suburban i Tahoe, Cadillac Escalade, GMC Sierra i Yukon.

Ova vozila su opremljena faličnim pumpama za erbegove smeštene na prednjoj putničkoj strani i za njih postoji bojazan da bi tokom sudara mogli da eksplodiraju zbog preterane sile, prilikom čega će poslati šrapnele ka ljudima u kabini, što se za sada povezuje sa 15 smrtnih slučajeva i sto povreda širom sveta.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group