Galerija - Renault Megane

Renault je otkrio sve detalje o svom novom Meganu, koji je premijerno prikazan u Frankfurtu...

 

U poređenju sa prethodnikom, francuski hatchback je porastao u svim dimenzijama. Duži je 64mm, prednji i zadnji gaz su širi za 47 i 39mm, a osnova je duža za 28mm. Samo je visina smanjena za 25mm.

Sa četiri benzinska motora (TCe 100, SCe 115, TCe 130 i TCe 205) i 5 dizela (Ci 90, dCi 110, dCi 130 i dCi 165), novi Renault Megane nudi širok izbor potencijalnim kupcima, a potrošnja ide čak do 3.3 litara na 100km, kod dCi 110 verzije. 

Drugi detalj koji treba istaći je Megane GT-Line, sportska iteracija ovog modela. Agresivniji prednji branik, sa ekskluzivnom prednjom rešetkonm i duplim hromiranim izduvom, izdvajaju ovaj model od ostatka ponude. 

Nudi se samo sa turbo 202ks 1.6 benzinskim motorom koji je povezan na sedmostepeni prenos sa duplim kvačilom. Megane GT dolazi sa posebnim podešavanjem vešanja za koje je zadužen Renatul Sport. 

Šasija novog Megane GT modela je prva u svom segmentu koja nudi okretanje sva 4 točka. Ovaj sistem je nazvan 4Control, kalkuliše i podešava skretanje svih točkova 100 puta u sekundi. 

Na brzinama manjim od 80km/h u Sport modu i 60km/h u ostalim modovima vožnje, zadnji točkovi se okreću u suprotnom smeru od prednjih, čime automobil dobija na preciznosti i dinamici. Kada se krećete većim brzinama 4Control okreće zadnje točkove u istom pravcu kao i prednje kako bi dodao stabilnost. 

Enterijer je napravljen od kvalitetnih materijala. Tu je i 8.7 inča infotainment ekran sa R-Link interfejsom. Prodaja ovog modela se očekuje u januaru narednje godine. 

O.R:

 

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2021. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group