G-Power Typhoon

Više slika

Više slika

Kao i pravi tajfun, G-Power paket za BMW X6 M je sila sa kojom se ne treba šaliti...

 

Široki body kit ne ostavlja puno prostora razmišljanju šta se nalazi ispod haube. Typhoon je prošao kroz proces razvoja koji je trajao čak godinu dana. Prvo je napravljen model u 1:1 proprociji, pa prototip koji je prešao hiljade kilometara, pre nego što je napravljena proizvodna verzija.

Veliki otvori za vazduh s prednje strane dovode 20% više vazduha u hladnjake, dok spojler smanjuje otpor, a tu je i Venturi hauba koja kreira dinamičan sistem protoka vazduga. 

Blatobrani su značajno širi i napred i pozadi, a izduvni sistem je bogatiji za dva 102 mm titanijumska sistema. Felne su popunile novi prostor, 23oinčne Hurricane RR, sa 315/25ZR23 gumama,. 

Sve modifikacije su napravljene kako bi se automobil lakše izborio sam 740ks i 980Nm obrtnog momenta iz 4.4 twin turbo V8 motora. Kako bi postigli ovu snagu, G-Power je modifikovao standardni kompresor sa dva turbo punjača, dodao optimizovani izduvni sistem i Bi-tronik 2 V3 ECU mapiranje, koje podešava gorivo, vazduh i svećice. 

Rezultat je vozilo od 2360 kilograma i maksimalnom brzinom od 300km/h, koje pokriva četvrtinu milje za samo 11,5 sekundi, što je daleko brže od svog prethodnika. 

O.R:

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2023. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group