Futuristički Bentley EXP 100 GT

Više slika

Više slika

Kako dani prolaze, imamo sve više novosti vezanih za Bentley brend i njihovu proslavu stote godišnjice…

Nakon predstavljanja tri automobila specijalnog izdanja i knjige koja predstavlja hronologiju njihove istorije, Bentley najnovija vest nagoveštava nam budućnost kompanije, koja je po svemu sudeći zelena. Moramo priznati da nismo preterano iznenađeni, s obzirom na to koliko regulacije po pitanju emisija praktično primoravaju sve kompanije da se okrenu elektirčnoj mobilnosti. Svakako, uzbuđeni smo što imamo priliku da vidimo Bentley viziju ultra luksuznih elektirčnih automobila. Bez daljeg odlaganja, predstavljamo vam Bentley EXP 100 GT, predivni koncept automobil koji brend opisuje kao “grand tourer 2035.godine”. Koncept nam daje ne samo uvid u Bentley dizajnerski pravac za njihove buduće automobile, već nam takođe potvrđuje njihovu posvećenost elektrifikaciji i autonomnoj vožnji.

Što se dizajna tiče, Bentley EXP 100 GT izgleda kao futuristička verzija Continental GT modela. Prednji kraj automobila kao svoj glavni dekor ima dominantnu masivnu rešetku sa farovima i štop signalima koji su integrisani u nju. Rešetka se sastoji od 6.000 LED sijalica, dok su farovi pojačani sa dodatnim 30 OLED ekranom koji prikazuje predivne animirane dezene. Futuristički GT meri 5.79 metara, dok je njegovo telo kreirano od karbona i aluminijuma. Eksterijerna boja napravljena je od recikliranih ljusaka pirinča, sa kontrastnim bakarnim akcentima. Vozačka kabina je futuristička i daje indikacije usmere prema autonomnoj budućnosti, bez većine kontrola i tasteri. Enterijer je dekorisan bakarnim akcentima, drvetom koje je staro 5.000 godina i tapacirungom koji je finiširan optičkim vlaknima. Umesto kože, tapacirung je kreiran od nusprodukata proizvodnje vina. 

Kontrolna jedinica se oslanja na veštačku inteligenciju, a autombil ima pet različitih autonomnih režima vožnje. EXP 100 GT je čist RV, a pokreću ga četiri električna motora. Bentley kaže da EXP 100 GT model razvija brzinu od 100 kilometara na čas iz stanja mirovanja za samo 2.5 sekundi, sa maksimalnom brzinom od trista kilometara na čas. Pakovanje baterija je dovoljno veliko da tureru da raspon od sedamsto kilometara sa jednim punjenjem, a može biti napunjeno do osamdeset procenata za samo petnaest minuta. “EXP 100 Gt predstavlja vrstu automobila koju želimo da kreiramo u budućnosti. Poput ikonskih Bentley modela prošlosti, ovaj model se povezuje sa svojim putnicima, njihovim emocijama i pomaže im sa iskustvom i bezbedno čuva njihove uspomene o svakom putovanju koje naprave”, kaže Stefan Sijelaf, direktor dizajna Bentley brenda.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group