Freedom - novi hibridni automobil

Više slika

Više slika

Pre tačno jednog meseca, kompanija Elation Hypercars stupila je u začarani krug svetskog hiperautomobilizma, predstavljajući svoj prvi projekat na četiri točka, nazvan Freedom...

Potpuno električni hiperautomobil, koji obećava neverovatnih 1.400 ks i prelazni opseg od 643,7 kilometara, spremnih za premijerno predstavljanje 2022. godine, sada zvanično poseduje svoj prvi prototip.

Kreiran kao prvi luksuzni električni superautomobil ikada u Americi, Freedom će bez ikakve sumnje zahtevati mnogo mukotrpnih radnih sati pre nego što postane spreman za ulicu. Međutim, kalifornijski brend tvrdi da je njihov napredak u punom jeku. Kako bi ubrzali celokupan postupak, ljudi brenda Elation fokusiraju svoje napore na projektovanje punog i funkcionalnog prototipa, radije nego kreiranju maketa u punoj veličini.

Sudeći prema lokalnim medijima, prototip je nazvan Dogo 001, po Dogo Argentino, argentinskom lovačkom psu posebno treniranom za napadanje dviljih veprova. Hiperautomobil, testiran i utezan u Silikonskoj Dolini, gotovo sigurno će biti žestok i neustrašiv, baš kao i pas čije ime nosi.

Da sumiramo, Freedom će biti opremljen sa tri stalna magnetna, sinhrona električna motora sa vodenim hlađenjem, razvijena u saradnji sa brendom Cascadia Motion, zadužena za kombinovano stvaranje tačno 1.427 ks i 1439,8 Nm obrtnog momenta. Dodatno, na tržištu će se naći još besnije konfiguracije sa četiri motora, koja obećavaju više od 1.900 ks. Ova snaga će tihoj i samoodrživoj mašini omogućiti ubrzanje do sto iz mesta za munjevitih 1,8 sekundi i maksimalnu brzinu od 418,4 km/h, što će ga postaviti rame uz rame sa modelom Bugatti Veyron Super Sport. Takođe, oba modela poseduju transmisiju sa dve brzine i nude pogon na svim točkovima.

Freedom luksuzni hiperautomobil biće opremljen sa 100 ili 120 kWh snažnim pakovanjem baterija, koja su u mogućnosti da ponude prelaznu razdaljinu od preko šesto kilometara sa jednim punjenjem. Kako mu i dolikuje, novi četvorotočkaš poseduje neverovatno elegantan eksterijer, obeležen aktivnom aerodinamikom, dok mu je šasija kreirana od najfinijih sirovih ugljeničnih vlakana, rukama majstora kalifornijske kompanije.

Sva dodatna unapređenja prototipa predproizvodno stižu tokom sledeće godine, kako je planirano, a do tada, kompanija će ovaj model podvrgnuti dinamičnim testiranjima. Kada Freedom bude potpuno spreman za proizvodnju, svaki od dvadeset pet primeraka linije zahtevaće surovih 4.000 radnih sati za kompletiranje.

Lux Life

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group