Francuski brend Alpine predstavlja specijalno A110 izdanje u čast svoje trkačke istorije

Kompanija Alpine radi neumorno na svojoj potpuno električnoj budućnosti, ali to ne znači da je zaboravila na svoju trenutnu A110 liniju...

Sportski automobil srednjeg motora upravo je dobio specijalno izdanje koje se zove San Remo 73 i biće ograničeno na svega dvesta jedinica. Ovaj model je nastao u čast pedesete godišnjice od pobede Alpine A110 modela u Sanremu, kada je ovaj proizvođač uzeo svoju prvu i jedinu WRC titulu.

A110 San Remo 73 stiže nakon što je ovaj brend izbacio A110 Tour de Corse 75 seriju prošle godine. Oba specijalna izdanja kreirana su u čast sportskog nasleđa kompanije Alpine, sa numeričkim delovima koji pružaju reference na slavne godine.

Eksterijer poslednjeg specijala kombinuje Caddy Blue nijansu sa crnim stubovima i zadivljujuće istaknutim karbonskim krovnim finišima u crvenoj boji. Crno-bele grafike na haubi, vratima i zadnjem braniku poseduju crvene San Remo 73 oznake, dok su znakovi kompanije Alpine urađeni u crnoj boji. Finiši su kreirani sa osamnaestoinčnim Grand Prix inspirisanim točkovima u beloj boji i antracitnim Brembo kočionim kleštima iza njih.

Enterijer novih modela poseduje postave od mikrofibera sa sivim šavovima. Jednodelne kadice kompaniije Sabelt Racing poseduju prošivene World Champion 73 oznake i prateće sigurnosne pojaseve sa šest tački kopčanja. Trkačka tema se nastavlja na vratima sa crnim i belim prugama, aluminijumskim prostorom za odmor suvozačevih nogu, sportskim pedalama i specijalnim patosnicama.

Uprkos svom izgledu inspirisanim motosportom, standardna oprema je prilično izdašna u novom modelu, tako da prednja i zadnja strana poseduju parking senzore, tu je rikverc kamera, Focal Audio sistem i mnogo toga drugog. Naravno, specijalne pločice sa oznakama automobila takođe predstavljaju nezaobilazan deo ograničenog izdanja kao što je ovo, obezbeđujući svojim vlasnicima još jednu stavku kojom mogu da se pohvale drugima.

Turbo 1,8 litara veliki četvorocilindrični agregat prenešen je u potpunosti sa A110 opsega i stvara istih 296 ks i 340 Nm obrtnog momenta. San Remo nije lagan i trkački orijentisan kao punokrvni A110 R automobil, ali on poseduje visokoperformansni kočioni i aktivni sportski izduvni sistem.

Knjige porudbžina za novi A110 San Remo 73 otvorene su od danas, sedamaestog marta, u Francuskoj, gde stiže sa startnom cenom od 89.000 evra. Istorijski gledano, kompanija Alpine je dominirala 1973 WRC sezonom sa svojom A110 Berlinette mašinom, osvajajući šest trka te godine.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group