Fotografije novog Peugeota 308

Više slika

Više slika

U pokušaju da ga održi konkurentnim sa VW Golf, Ford Focus i drugim kompaktnih modelima, Peugeot je ažurirao 308 za 2021. godinu.

Noviteti su u većem delu skromni, a najveća promena je uvođenje novog kokpita. Digitalni instrument dolazi sa 10-inčnim HD panelom koji uključuje novi dizajn sjajnog i modernog izgleda. Infotainment sistem podržava integraciju pametnih telefona i sadrži 3D navigacioni sistem, glasovne komande i slično.

Ostala tehnologija u enterijeru uključuje prilagodljivi tempomat sa funkcijom zaustavljanja i odlaska, kamere za vožnju unazad od 180 stepeni, najnovije genetsko automatsko kočenje, upozorenje o sudaru, upozorenje za pažnju vozača, prepoznavanje brzine, aktivno praćenje slepih tačaka i automatski pametni telefon.

Sa spoljašnje strane, revidirana linija 308 je praktično nepromenjena, osim uvođenja nove vertigo plave boje i novih točkova.

Paleta motora sadrži dva benzinska i dva dizelska goriva: 1,2-litarski PureTech sa 108 KS i 128 KS, ali i  1,5-litarski BlueHDi, koji stvara 99 KS, odnosno  128 KS.

Manji modeli nude se sa šestostepenim ručnim menjačem, dok je 8-stepeni automatski dostupan kod jačih agregata. Najači agregat u ponudi je 1,6-litarski turbo-motor koji ima 259 KS.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group