Fotografije novog Kia Optima K5 modela

Više slika

Više slika

Kia je prošlog meseca predstavila 2021 K5 Optima model u Južnoj Koreji i sada je otkrila specifikacije za ovu redizajniranu limuzinu.

Počevši od haube, K5 će se nuditi veliki asortimanom benzinskih motora Smartstream. U Severnoj Americi i Južnoj Koreji postojaće turbo 1.6-litarski četvorocilindrični motor koji proizvodi 178 KS obrtnog momenta.

Na određenim tržištima Kia nudi dva 2.0-litarska motora, uključujući jedan sa direktnim ubrizgavanjem koji razvija 150 KS  Drugi 2,0-litarski motor ima unapređene i pojačane ventle. Biće dostupan i veći 2,5-litarski GDi motor koji je procenjen na 191 KS.

Što se tiče izgleda, K5 ima sportski eksterijer koji su razvili dizajneri u Severnoj Americi, Evropi i Južnoj Koreji. Prednji kraj je znatno agresivniji jer sadrži rešetku koja se proteže gotovo čitavom širinom vozila. Poseduje i nove LED prednje farove koji imaju dnevna svetla i koji čine da auto izlgeda modernije i futursitički.

Sportski dizajn se nastavlja dalje unazad jer K5 ima dugačko vetrobransko staklo, kosi krov i "oštru" zadnjicu. Nazad ima dvostruki izduvni sistem, sportski zadnji branik i integrisani spojler. Model takođe poseduje pozadinsku LED svetlosnu traku i asortiman točkova u veličinama od 16 do 18 inča.

Pošto fotografije ponekad govore više od reči, savetujemo vam da pogledate galeriju i da sami pogledate kako ovaj novi model izlgeda.

Foto: Carscoops

V.P.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group