Fotografije koje su razrešile Skoda Kodiaq RS misteriju

Više slika

Više slika

Nakon konstantnih zvaničnih provokacija, konačno smo u mogućnosti da vidimo Skoda Kodiaq RS eksterijer bez ikakve kamuflaže...

Iako ove fotografije ne dolaze direktno iz kompanije Škoda, potpuno su validne, a nakon što ih je jedan ruski sajt izbacio na mrežu, dobili smo potvrde da se radi o novom modelu češkog brenda. U suštini, nema nikakvih iznenađenja, zaista, makar kada se radi o dizajnu novog terenca performansi Kodiaq RS. Ovo je u suštini regularni Kodiaq sa RS opremom za karoseriju i svim dodacima istog paketa u enterijeru.

Eksterijer poseduje standardne dvadesetoinčne Xtreme alu felne, sa 235/45 R20 gumama, LED farove, takođe kao standard, metalik crne finiše prednje maske, traku štop svetala u punoj širini zadnjeg dela i daleko agresivnije branike. Štaviše, na novom RS modelu, regularni Kodiaq hromirani finiši potpuno su crni.

Unutra, brzi sedmosed doći će sa novim sportskim sedištima, integrisanim naslonima za glavu i presvlakama od mekane štavljene kože, upravljačem ravnog dna i aluminijumskim pedalama. Putnička kabina biće akcentovana crvenim šavovima na sedištima, volanu, šaltheblu i panelima vrata.

Ostale pogodnosti u sklopu standardne ponude Kodiaq RS modela uključuju virtuelnu instrument tablu, sa dodatnim Sport modom, Dynamic Sound Boost sistem, zadužen za daleko bolji zvuk motora. Kada već govorimo o motoru, vredi napomenuti da je on daleko najmoćniji proizvodni dizelaš ikada ubačen u model kompanije Škoda. Ispod haube nove RS linije nalazi se dvolitarski biturbo TDI agregat sa 240 ks i 500 Nm obrtnog momenta. Ova mašina povezana je sa sedmostepenim DSG automatikom duplog kvačila, zaduženim za slanje snage na sve četiri strane, putem sistema sa kvačilom na zadnjoj osovini.

Specifikacije performansi i dalje nisu dostupne, ali VW Tiguan Allspace model opremljen identičnim pogonskim sklopom sprinta do stotke iz mesta za svega 6,7 sekundi i ubrzava do maksimalnih 228 km/h. Slične brojke svakako možemo očekivati i u Kodiaq RS modelu kada nastupi u Evropi do kraja godine.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group