FORTWO PREDVODI CIKLUS NOVIH MODELA

Sledeća generacija Smartovih modela je u punom jeku priprema za lansiranje

Mnoge će obradovati činjenica da uz nove ForTwo i ForFour, Mercedesov brend priprema i mali SUV. Prva dva spomenuta modela razvijala su se u suradnji sa Renaultom, međutim francuski proizvođač je odlučio da proizvodi svoju verziju većeg automobila koja će zapravo postati novi Twingo.

Smart je ipak nastavio sa proizvodnjom ForTwo-a i model bi trebao da se pojavi početkom 2014. Biće inspirisan električnim Smart Forvision konceptom, a krasiće ga predimenzionirana svetla i perforirana prednja rešetka. U kompletno redizajniranoj unutrašnjosti naći će se ekran u obliku odvojivog tableta koji može funkcionisati kao satelitska navigacija ili putni kompjuter, baš kao u VW Up!-u.

Očekuje se da će za pogon biti zadužen 2-cilindrični benzinski motor od 900cc koji će razvijati 64 KS, a eletrična verzija od 84 KS stići će krajem 2014. U velikom će se stilu vratiti i ForTwo kabriolet, dok će u isto vreme Smart predstaviti ForFour koji će biti tek neznatno kraći od novog Twinga.

Krajem 2015., kompanija će lansirati novo terensko vozilo koje će koristiti delove iz partnerstva Renault-Nissan, pogotovo iz novog Juke-a. Za sada neimenovani crossover biće inspirisan Forstars konceptom koji je ove godine debitovao na auto showu u Detroitu, a činila ga je postava 4-cilindričnih benzinskih i dizel agregata snage do 148 konja.

B.G.

 

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group