Ford uvodi sistem automatskog parkiranja

Nemački proizvođači automobila eksperimentišu sa tehnologijom automatizovanog parkiranja vozila, koje će uskoro biti dostupno zahvaljujući partnerstvu između Boscha i Forda.

Kao deo saradnje, kompanije su postavile Bosch inteligentnu infrastrukturu za parkiranje u skupštinsku garažu u Detroitu.

Inteligentna infrastruktura za parkiranje komunicira sa Ford automobilom opremljenim komunikacionom tehnologijom. Senzori u garaži prepoznaju vozila, pešake i druge opasnosti, i koriste te informacije za vođenje auta na otvoreno parking mesto.

Ova tehnologija bi omogućila ljudima da se dođu do garaže, izađu iz vozila i koriste svoj pametni telefon kako bi rekli automobilu da se parkira.

Verovatno će proći još neko vreme pre nego što parking garaže i vozila budu opremljena tehnologijom koja će omogućiti automatizovano parkiranje, ali Fordov glavni tehnološki direktor, Ken Vašington, rekao je da "verujemo da tehnologija automatizovanog parkiranja za velika vozila obećava" i da se uklapa u njihovu viziju budućnost koja ima „sve automatizovanija vozila koja su svesnija svog okruženja“.

Pogledajte demonstraciju ovog novog SMART sistema.

 

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group