Ford Performance odeljenje donosi novo Focus ST Track Pack izdanje

Uprkos tome što budućnost ovih kompakt modela sa motorima unutrašnjeg sagorevanja ne izgleda sjajno, ništa nije sprečilo Ford Performance da predstavi novi paket osveženja za Focus ST automobile...

Američki proizvođač najavio je novu Track Pack opciju za manuelne hečbekove sa petoro vrata u Evropi, uključujući i komponente kao što je podesivo vešanje kompanije KW Automotive, moćnije kočnice kompanije Brembo i novi komplet točkova, koji kompletiraju suptilne stilske promene.

Track Pack ponuda za ST liniju razvijena je od strane Ford Performance odeljenja i naći će se na tržištu nakon dugih testiranja na stazama kompanije i oko Nirnburgringa. Zvezdu novog paketa definitivno predstavlja nezavisno podesivo vešanje kompanije KW Automotive, dok je šasija modela spuštena za deset do petnaest milimetara niže u poređenju sa fabričkim izdanjima, poseduje do 50% kruće opruge obložene zaštitnim slojem, koševe od nerđajućeg čelika, dvanaest stepeni podešavanja ka gore i šesnaest stepeni za podešavanje odskoka.  

Nešto očiglednije modifikacije predstavljalju četiri nova devetnaestoinčna aluminijumska točka finiširana u crnoj boji, koji su ujedno i 10% lakši od fabričkih modela. Ovaj set točkova dolazi umotan u Pirelli P Zero Corsa gume radi dodatnog prijanjanja. Iza njih se nalaze veći diskovi od 363 milimetra, sa crvenim kočionim kleštima kompanije Brembo, koje prema ovom proizvođaču, redukuju toplotu tokom dužih trkačkih seansi.

Pored ovih novih višekrakih točkova, vizuelni dodaci uključuju Agate Black finiš na prednjoj masci, krovu i poklopcima retrovizora, uklapajuće umetke na branicima, zadnjem splojeru i zadnjem difuzoru. Kada pogledamo malo bolje, možemo videti i spoljne linije na ST logoima kreiranim od hroma. Focus ST je dostupan u Agate Black, Fantastic Red, Frozen White, Magnetik i ST ekskluzivnoj Mean Green nijansi eksterijera. Unutra, Track Pack donosi Ford Performance sedišta, sa dodatnom zaštitom.

Pošto kompanija Ford nije uključila bilo kakva poboljšanja na svom osveženom kompaktu, to znači da on ostaje opremljen 2,3 litara velikim EcoBoost benzinskim turbo motorom koji stvara 276 ks i 420 Nm obrtnog momenta. Track Pack je ekskluzivno dostupan u kombinaciji sa šestostepenim manualnim menjačem koji ubrzava kompakt do stotke iz mesta za 5,7 sekundi i može ga odgurati do maksimalne brzine od 250 km/h.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group