Ford i VW predstavljaju nove plodove svoje saradnje

Više slika

Više slika

Kompanije Ford i Volkswagen objavile su da istražuju mogućnosti strateške alijanse tokom ove godine, a deluje da su stvari definitivno na pravom putu, posebno zbog toga što direktor kompanije Ford, Džim Hečet, traga za načinima da smanji troškove proizvodnje...

Sudeći prema Rojtersu, koji prati ovu temu, kompanija Ford želi da poveća profitabilnost udružujući se sa nemačkim brendom u razvijanju vozila, tačnije, nastoji da stupi u saradnju sa svojim konkurentima i proizvodi automobile u istim fabrikama kao i njeni rivali.

Razgovori sa kompanijom Volkswagen inicijalno se fokusiraju na mogućnosti razvoja opsega komercijalnih vozila zajedno, a svi prvobitni izveštaji sugerišu da će se kompanije primarno fokusirati na partnerstvo u oblasti opsegu kombi vozila.

Rojters takođe naglašava da će kompanije Ford i Volkswagen verovatno ujediniti svoje resurse i iskombinovati proizvodnju kako u Latinskoj Americi, tako i Evropi. Dva izvora bliska američkoj kompaniji, navode da će Volkswagen verovatno dobiti pristup Ranger pikapovima i Transit transportnim vozilima. Ukoliko ovaj dogovor prođe, oni će veorvatno služiti kao zamene modelima Volkswagen Amarok i Transporter.

Ford je takođe naglasio da će se truditi oko proširenja i nastavljanja sa upotrebom Mahindra arhitekture. Inicijalni dogovor fokusira se na ujedinjenom razvoju srednjih terenskih vozila, koji se zasnivaju na Mahindra platformi, ali sada, postoje i pojedini nagoveštaji da bi dve kompanije mogle da rade na razvoju svoje zajedničke platforme. Prvi modeli koji bi mogli da se nađu na ovoj bazi verovatno će stići 2020. godine.

Kada je ovo partnerstvo originalno najavljeno ranije ove godine, Ford i Mahindra izjavili su da se raduju saradnji i mogućnosti zajedničke saradnje u razvoju električnih vozila i kompakt terenskih modela. Dva brenda sada razmatraju deljenje pogonskih opcija takođe, a ovo bi moglo rezultirati sa Mahindra motorima u Ford vozilima.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group