Ford GT Roadster se prodaje za 10 miliona dolara

Više slika

Više slika

Neverovatno redak trkački auto iz 1965. godine uskoro će biti stavljen na aukciju...

Ovaj automobil je konstruisala je Ford kompanija pre 45 godina, a ovo je jedan od samo pet Roadster modela koji su ikada izgrađeni.Ono što mu diže cenu jeste činjenica da je on drugi preživeli primerak koji je danas funkcionalan.

Odlikuje ga mnoštvo modifikacija u odnosu na ostale Fordove prototipe, uključujući bočne montirane radijatore za motorno ulje, mnogobrojne vazdušne usiscnike  i viši zadnji spojler. U njemu se takođe nalaze centralne električne pumpe za gorivo, ekspanzijski rezervoar za grejanje radijatora i poklopac za prevrtanje centralnog dela koji omogućava pristup pomoćnim sistemima motora.

Pokretanje automobila vrši Cobra motor od 2.8 litara koji je uparen sa ZF petostepenim menjačem. Vozili su ga Maurice Trintignant i Gui Ligier tokom 24 sata Le Mansa 1965. godine, što njegovu vrednost još više povećava.

Ovaj auto bi trebalo da se nađe na aukciji krajem ovog meseca, a pretpostavlja se da će biti prodat između 7.5-10 miliona dolara.

Foto:Carscoops

V.P.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group