Savršena Fiesta ST je od sada dostupna u novoj boji

Više slika

Više slika

Ford je otpočeo prodaju 2017. Fiesta ST kompakt modela, ali ukoliko ste očekivali velike promene na seriji iz prethodne godine, mislimo da ćete se razočarati.

Fiesta ST je već sada jedan od najboljih kompakt modela orijentisan performansama na tržištu i kompanija Ford mudro bira da ne menja ovaj recept tokom 2017. godine.

Jedina stvar koja se promenila jeste paleta boja koja sada poseduje novu opciju Orange Spice Metallic Tri-Coat boje, uz koju dolazi i jednodnevni kurs sportske vožnje u ST Octane Academy na stazi Miller Motorsports Park u Juti.

Ostatak automobila ostaje isti, a to znači da se ispod haube nalazi EcoBoost motor sa 197 ks i 234 Nm obrtnog momenta na svom vrhuncu, uparenih sa šestostepenim manualnim menjačem. Ovo je veoma "poletan automobil" kako tvrdi njegov stručnjak za kalibraciju i dodaje da, "sa 234 Nm obrtnog momenta pri 3.500 obrtaja u minuti, Fiesta St pruža performans kao i osećaj modela koji poseduje duplo veći motor". Drugim rečima, nema nikakvog čekanja da se snaga nagomila, već vas automobil u startu zalepi za sedište.

Šasija ovog modela je opremljena nižim sportskim vešanjem, kompletom većih kočnica, električnim sistemom vektora obrtnog momenta sa kojim umanjuje prazan hod, i električnom kontrolom stabilnosti i proklizavanja sa tri operativna moda.

Pošto je jedan od najzabavnijih modela njegove veličine za vožnju, nova Ford Fiesta ST je dostupna za naručivanje širom sveta.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group