Ford Fiesta ST 2016

Više slika

Više slika

Ford Fiesta ST dolazi kao prerađeni model standardne Fieste i sigurno će izmamiti osmeh u toku vožnje kod iskusnijih vozača koji znaju šta da urade sa viškom snage motora.

Očekivanja za Ford Fiestu su uvek visoka, posebno imajući u vidu uspešne modele ST iz 2014. godine. Model za 2016. godinu, dolazi potpuno izmenjenih karakteristika u motornom delu, sa specijalno podešenim mehaničkim elementima i sa novim elektronskim sistemima. Kako bi na najbolji način odgovorio na sve zadatke koje jedan ST model ima pred sobom, verzija 2016 dolazi sa izmenjenom kompozicijom oslanjanja, nižim težištem vozila, novom vrstom anti-roll bara i elektronskim učvršćivanjem servo upravljača prilikom većih brzina. Poseban novitet je implementacija elektronskog sistema za pogonsku kontrolu prednjih točkova koji nezavisnim kočenjima doprinose stabilnosti u krivinama i ublažavanju pojave podupravljanja.

Svi mehanički i elektronski dodaci malo doprinose ukoliko se ozbiljno ne obrati pažnja i na motorni deo. Ford sada oprema Fiestu ST motorom od četiri cilindra i 1.6 litara, koji radi u paru sa šestostepenim menjačom. Motor stvara snagu od 197 konjskih snaga i u svakom segmentu nadmašuje standardni motor od 120 konjskih snaga.

Generalno gledano, Fiesta ST predstavlja ostvarenje svih želja za sve koji vole vožnju, ali nemaju preveliki budžet za rasne trkačke automobile. Fiesta donosi sve: vozilo male težine i pristojne snage sa sjajnim sportskim zvukom, kvalitetnu karoseriju i što je možda najvažnije predvidljivo ponašanje na putu. Uz sve sportske karakteristike koje bi sigurno izmamile osmeh svakom iskusnom vozaču koji zna kako da iskoristi višak snage motora na pravi način, Fiesta je takođe, jedan praktičan automobil. Osim u smislu lakog parkiranja, mesta u kabini ima za četiri putnika, koji imaju sasvim dovoljno mesta, osim ako nisu na platnom spisku nekih NBA timova.

Kao negativna strana može se izdvojiti način na koji je rešen enterijer, koji predstavlja izrazitu kopiju sa standardnim modelom Fieste. Male promene su vidljive tek po detaljima, poput kožnog volana i ST amblema. Pozicija novih Recaro sedišta u odnosu na mesto menjača je takođe stvar na koji vozači skreću pažnju.

Za Ford Fiestu ST se može reći da je pravi internacionalni projekat. Osimišljena je u Kelnu, u Nemačkoj, fino tjunirana u Lomelu, u Belgiji, sklapa se na više mesta na svetu, dok motori dolaze brodom iz Velike Britanije.

N.S.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group