For Focus Kena Bloka prodat za 200.000 dolara

Sav novac Ken donira u dobrotvorne svrhe...

Ford Focus RS RX koji je vozio Ken Blok prodat je za 200.000 američkih dolara tokom nedavne aukcije Barrett-Jackson. Blokov tunirani Focus RS RX napravljen je za ulazak na FIA Svetsko prvenstvo u Rallycross-u, a pokreće ga 2,0-litarski turbo-četvorocilindrični motor snage 600 KS. Ovaj motor su dizajnirali M-Sport i Ford Performance, kao i telo automobila.

Ovakvi Rallycross automobili mogu da pubrzaju do 100 km / h za manje od 2 sekunde, što znači da će ovo biti automobil samo za prave poznavaoce moćnih automobila koji će moći da ga iskontrolišu i obuzdaju.

Ostale jedinstvene karakteristike automobila uključuju O.Z. 17-inčne točkove presvučene u FIA homologirane rallycross gume. Takođe sadrži FIA rolbar, Recaro sedišta i M-Sport višenamenski upravljač.

Sva sredstva prikupljena aukcijom biće donirana za žrtve korona virusa i uragana.

„Prikupili smo juče 200 hiljada dolara za tim Rubicon na auto-aukciji Barrett-Jackson !!“ Rekao je Blok nakon aukcije. „Tih 200 hiljada dolara biće namenjeno za podršku Rubiconu u pružanju pomoći u katastrofama i humanitarnim potrebama, uključujući nedavne uragane i pomoć Covid-19.“

V.P.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group