Fisker EMotion dolazi u avgustu

Više slika

Više slika

Henrik Fisker je zvanično objavio da je njegov novi model EMotion električnog vozila spreman za debi koji je zakazan za 17. avgust ove godine...

Prvi put prikazan prošlog oktobra, EMotion je stilski sedan koji izgleda potpuno spreman da se uhvati ukoštac sa Tesla Model S automobilom. Kompanija nije otkrila mnogo toga vezanog za novi model, ali je nedavno izjavila da će stajati na ultra laganoj platformi kombinovanih legura aluminijuma i ugljeničnih vlakana.

EMotion će se sastojati od visokotehnološkog pogonskog sklopa koji po nekim navodima koristi grafitne superkapacitete umesto tradiconalnih litijum jonskih baterija. Ova tehnologija je razvijena združenim snagama kompanija Fisker i Nanotech Energy, a ujedno obećava da će automobilu pružiti neverovatan opseg od 643 pređenih kilometara sa jednim punjenjem. Novi EMotion neće biti toliko slabašan kao što je Fisker ranije naglašavao i biće u mogućnosti da razvije maksimalnih 250 km/h.

Osim posedovanja vrhunskog pogonskog sklopa, EMotion će biti opremljen svim pogodnostima autonomnog sistema vožnje. Veoma je malo poznato i o ovom sistemu takođe, jedino što je potvrđeno jeste da će on biti razvijen i kreiran od strane spoljnog subjekta.

Potpuni detalji će najverovatnije biti objavljeni u avgustu kada automobil bude ugledao svetlost dana, ali Fisker je naglasio da će biti izgrađen u VLF Automotive fabrici smeštenoj u Auburn Hilsu i državi Mičigen. Cena novog modela takođe ostaje misterija i očekuje se da će koštati mnogo više nego vrhunska linija automobila Model S kompanije Tesla.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group